Mobile menu
Profile
Aviație
HiSky

Compania aeriană HiSky a fost înființată în anul 2020 în Republica Moldova și, în scurt timp, și-a câștigat locul în topul operatorilor aerieni din regiune. În anul 2023, HiSky a devenit al patrulea cel mai mare operator pe aeroporturile din România, după numărul de pasageri transportați.


Compania operează o flotă de șapte aeronave Airbus, din familia A320, cu o vârstă medie de șapte ani, una dintre cele mai noi din Europa, respectiv o aeronavă A319, cu 144 de locuri, patru A320 cu 180 de locuri și două A321 neo LR, cu 220 de locuri. Cele două aeronave Airbus A321 neo LR, cel mai performant model din această clasă, cu o autonomie de zbor de 7400 km, au fost fabricate în 2023 și s-au alăturat flotei HiSky în primăvara aceluiași an.


Odată cu introducerea în operare a unei aeronave wide-body, Airbus A330-200, la sfârșitul anului 2023, flota HiSky ajunge la opt aeronave, iar compania devine singura din istorie care va efectua curse regulate long courier din Republica Moldova, și prima care lansează acest tip de curse din România, după o perioadă de mai bine de 20 de ani. Aeronava are o autonomie de zbor de peste 14 ore, iar prin această achiziție, HiSky intră în galeria selectă a operatorilor de top, care efectuează zboruri directe, din orice punct al Europei către destinații îndepărtate din America și Asia.


HiSky operează curse regulate, cu plecare de pe cele trei baze din Chișinău, București și Cluj Napoca și de pe aeroporturile din Timișoara, Iași și Baia Mare, către 26 de destinații. Pasagerii pot călători cu HiSky și în regim charter, cu plecare de pe mai multe aeroporturi, compania fiind principalul furnizor de pe piața din Republica Moldova și România pentru acest tip de servicii.


Cariere