Mobile menu
Profile
Producție & Tehnică
Floreni SRL

Istoricul companiei începe în 1972, an în care a fost întemeiată Fabrica de Creștere a Păsărilor din Chișinău.

În 2000 întreprinderea a fost supusă privatizării fiind reorganizată în FLORENI SA.

La finele anului 2010 s-a produs schimbarea acționarului majoritar al companiei, eveniment ce a impulsionat darea în exploatare a unor noi spaţii pentru creșterea puilor broiler, extinderea și modernizarea abatorului. Ca urmare a acestor transformări, a sporit semnificativ calitatea produselor cu marca comercială „Floreni”, obiectivul principal al companiei fiind comercializarea producției, preponderent refrigerate, prin intermediul propriei rețele de magazine de firmă − atât în raza municipiului Chișinău, cât și pe întreg teritoriul ţării.

Actualmente compania dispune de importante sectoare de creştere a păsărilor în satele Floreni, Țânțăreni, Salcia, Hârbovăţ, Cimişeni, suprafața totală a spaţiilor utilizate constituind peste 200 000 m². În halele companiei sunt crescuți circa 20 mil. de pui broiler pe an, ceea ce asigură fabricarea a peste 100 de tone de produse din carne de pasăre pe zi.

La 01.08.2018 compania a fost reorganizată în Societatea cu Răspundere Limitată „Floreni”.

Unitatea implementează treptat sisteme ale managementului calităţii în conformitate cu reglementările Organizaţiei Internaţionale de Standardizare (ISO). În prezent a fost supusă certificării Staţia de incubaţie. Procesele de retehnologizare, de aplicare a procedurilor privind calitatea şi siguranţa produselor sunt în continuă desfăşurare.