Mobile menu
Profile
Producție & Cercetare
Pașcani
ELECTROPUTERE VFU Pașcani

Cel mai mare centru feroviar, din Romania, Atelierele CFR Pașcani, a fost înființat in 1869 de specialiști Austrieci si Polonezi. Intre 1936 si 1938 compania se dezvolta, prin construirea de noi hale si a unei central electrice. In 1992 Remar devine companie o companie deținută de stat iar in 2004 este privatizata: pachetul majoritar este achiziționat de Grup Feroviar Roman. In 2013 numele este schimbat in ELECTROPUTERE VFU Pașcani.

ELECTROPUTERE VFU Pașcani este lider pe piața României de modernizare a vehiculelor feroviare. Compania a dezvoltat si implementat un concept denumit Reproiectat & Reconstruit (R&R). Acest proces a fost aplicat pe tramvaie, automotoare Diesel, vagoane de călători și marfă, în mai mult de 15 proiecte diferite.

Strategia de produs a ELECTROPUTERE VFU Pașcani S.A este orientate pe cercul închis de competențe:

• Vehicule feroviare construcție nouă – compania deține proiecte de vehicule feroviare: vagon monovolum (viteză maximă 160 km/h); Vagon de dormit( viteză maximă 200 km/h); EMU (3 sau 4 module, viteză maximă 160 km/h); DMU (2 sau 3 module, viteză maximă : 120 km/h).

• Modernizare vehicule feroviare – proiecte de vagoane de călători (monovolum, etajate, compartimentate), un proiect de automotor Diesel, două proiecte de tramvaie GT4, patru proiecte de vagoane de marfă. Compania a prestat servicii de modernizare la mai mult de 500 vehicule feroviare, pentru clienți din România, Republica Moldova, Congo, Gabon și Belgia.

•Mentenanță vehicule feroviare – destinate transportului de marfă și de călători. Cel mai important proiect este cel de reparație capitală, de tip R8, la automotoarele Siemens Desiro SR 20 din flota CFR Călători

•Producția de ansamble, subansamble și piese de schimb pentru industria materialului rulant și industrii conexe.

•Consultanță, know-how, proiectare, producție, testare, training, servicii complexe și proiecte la cheie.

Electroputere VFU Pașcani a implementat un sistem de management integrat, ce include componenta calitate ISO 9001:2008, mediu ISO 14001: 2005 și sănătate și securitate ocupațională OHSAS 18001:2008.