Mobile menu
Profile
Auto & Automotive
Cluj-Napoca
Eckerle Automotive

Grupul german Eckerle operează în judetul Cluj prin Fabricile din municipiile Cluj Napoca şi Turda. Prin cele două unităţi, Eckerle Automotive – subsidiara din România a Grupului german, realizează producţie (asamblare manuală şi sudură) de componente şi subansamble electromecanice destinate industriei automotive.

Eckerle Automotive este specializată în asamblarea componentelor pentru industria auto, cum ar fi dispozitivele pentru funcții de confort (ridicare geamuri, ștergătoare de parbriz), dispozitivele pentru acționare și manevrabilitate (ABS, răcire etc.) sau articole de masă (blocare uşă, valve de ventilație).

La Fabrica din Cluj, inginerii proiectanţi dezvoltă solutii şi tehnologii destinate automatizării proceselor de producţie proprii, pentru celelalte societăţi din Eckerle Gruppe sau, la solicitare, partenerilor/clienţilor produselor realizate (Bosch, Brose sau Nidec).

Atât cunoștințele tehnice, cât și aptitudinile soft, sunt dezvoltate intern, prin școlarizări efectuate de către echipe interne de şcolarizare, manageri și supervizori, dar și extern, prin firme specializate.

Eckerle Automotive continuă proiectul de automatizare şi îmbunătățire a utilajelor de producție, de automatizare a activităților repetitive (tăiere, îndoire, sudură componente), creșterea capacității prin mai multe automatizări şi facilitarea montajului individual prin introducerea unor concepte noi de montaj în linie.