Mobile menu
Profile

consultant principal al Seciei finanele n sntate i protecie social din cadrul Direciei politici bugetare sectoriale FP 59 - 1 funcie vacant.

Poziții disponibile: O poziție
204
0
FULL-TIME
Bănci & Finanțe & Asigurări
Ministerul Finantelor al  Republicii Moldova

Scopul general al funcţiei:

Asigurarea realizării practice a politicii financiare de stat în domeniul cheltuielilor   

bugetare în sectorul protecție socială.

     Sarcinile de bază ale funcției:

1.    Elaborarea, aprobarea și modificarea bugetului de stat în partea ce ține de stabilirea raporturilor bugetului de stat cu bugetele locale, precum și acordarea indemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, restituirea valorii bunurilor persoanelor supuse represiunilor politice prin achitarea de compensații, acordarea compensației unice pentru conectarea la conducta de gaze naturale a unor categorii de populație din mediul rural.

2.    Elaborarea Cadrului Bugetar pe Termen Mediu în partea ce ține de restituirea valorii bunurilor persoanelor supuse represiunilor politice prin achitarea de compensații, acordarea compensației unice pentru conectarea la conducta de gaze naturale a unor categorii de populație din mediul rural și acordarea indemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ.

3.    Monitorizarea executării mijloacelor financiare bugetelor locale, în particular conform Legii nr.1225/1992 privind reabilitarea victimelor represiunilor politice şi Legii nr.154/2007 privind acordarea compensației unice pentru conectarea la conducta de gaze naturale a unor categorii de populație din mediul rural și Hotărârii Guvernului nr.836/2013 ”Cu privire la acordarea indemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetățeni”.

4.    Avizarea proiectelor de acte normative şi legislative în partea ce ţine de domeniul protecţiei sociale a persoanelor supuse represiunilor politice, protecţia socială a unor categorii de cetăţeni din mediul rural prin acordarea compensaţiei unice pentru conectarea la conducta de gaze naturale şi acordarea indemnizaţiilor unice pentru construcţia sau procurarea spaţiului locativ, inclusiv Fondul de Susținere  a Populației.

5.    Examinarea petițiilor și adresărilor ce țin de sectorul patronat.

 

 

 

    Cerințe specifice:

    Studii: superioare, absolvite cu diplomă de licență sau echivalente în domeniul economiei și/sau finanțe.

    Experiență profesională: cel  puțin 2 ani în domeniul finanțe/economie.

    Cunoașterea legislației și a politicilor și a practicilor pozitive naționale și internaționale

    în domeniu.

    Cunoştinţe de operare la calculator: Word, Excel, PowerPoint, Internet.

    Cunoașterea unei limbi de circulație internațională (engleză, franceză, spaniolă, germană)

    la nivelul B1.

Abilități: profesionalism, receptivitate la idei și concepții noi, creativitate, inițiativă,  planificare, organizare eficientă a volumului de lucru, mobilizare de sine, lucrul în echipă, comunicare eficientă, lucru cu informația.

     Atitudini/comportamente: responsabilitate, obiectivitate, exigență, loialitate, modestie,

      onestitate, disciplină, tendință spre dezvoltare profesională continuă.

 

Bibliografia în baza căreia vor fi formulate întrebările pentru proba scrisă și interviu la funcția vacantă de consultant principal al Secției finanțele în sănătate și protecție socială din cadrul Direcției politici bugetare sectoriale

1.    Legea bugetară anuală.

2.    Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale nr.181/2014.

3.    Legea nr.397/2003 privind finanțele publice locale.

4.    Legea ocrotirii sănătății nr.411/1995.

5.    Legea nr.1585/1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală.

6.    Legea nr.1593/2002 cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

7.    Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală anuală.

8.    Legea asistenței sociale nr.547/2003.

9.     Legea nr. 289/2004 privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale.

10.  Legea privind serviciile sociale nr.123/2010.

11. Legea nr.140/2013 privind protecția socială a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți.

12. Legea nr.190/2003 cu privire la veteran.

13. Legea nr.121/2001 cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie.

14. Legea nr.158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

15. Legea nr.25/2008 privind Codul de conduită a funcționarului public.

16. Hotărârea Guvernului nr.594/2002 „Despre aprobarea Regulamentului cu privire la modul de constituire și administrare a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală”.

consultant principal al Seciei finanele n sntate i protecie social din cadrul Direciei politici bugetare sectoriale FP 59 - 1 funcie vacant.
Ministerul Finantelor al Republicii Moldova
  • Chișinău

Alte evenimente