Mobile menu
Profile
Turism
Iași
Asociatia Turistica Ghizii Romaniei

A.T.G.R. sau ”Asociatia Turistica Ghizii Romaniei” este o organizatie non-guvernamentala cu sediul in Bucuresti, si inca 2 filiale la Iasi si la Cluj, infiintata in luna iulie a anului 2007. In anul 2009, alaturi de alte 13 asociatii a luat parte la infiintarea Federatiei Romane de Turism si Ecologie si din 2018 face parte din Federatia Nationala a Ghizilor din Romania.

A.T.G.R. este o asociatie de tineret ce promoveaza turismul montan si ecologia, organizeaza proiecte de protectie a mediului, evenimente montane, tabere de aventura pentru copii, teambuilding-uri si multe alte activitati cu si pentru tineri.

Scoala de ghizi este unul dintre cele mai mari proiecte ale Asociatiei Turistice Ghizii Romaniei.  Scoala de ghizi reprezinta o oportunitate pentru studenti, acestia putand participa la cursuri  in mod gratuit, participa la workshopuri in agentie de turism dar si pe teren in tururi de oras sau ateliere tematice dedicate turismului scolar. De asemenea, pot beneficia, prin frecventarea cursurilor, de joburi de vara (150 locuri vacante) in taberele scolare, care se desfasoara in cele mai frumoase puncte turistice din Romania.

In  urma cursurilor organizate de Asociatia Turistica Ghizii Romaneii (agent turism ghid local, ghid national, ghid montan si animator), toti participantii pot obtine diploma recunoscuta de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de cel al Ministerului Turismului, diploma fiind eliberata  pe baza examinarii organizate de ANC (fostul CNFPA). Cursurile sunt sustinute de personal calificat si includ atat o parte teoretica, cat si aplicatii practice ce constau in excursii la munte sau vizitarea unor obiective turistive de pe teritoriul Romaniei, excursii in timpul carora veti avea posibilitatea exersarii tehnicilor de ghidarie invatate la curs.