Mobile menu
Profile

Facultatea de Arhitectură "G.M.Cantacuzino"

Poziții disponibile: O poziție
2683
0
FULL-TIME
Educație, Training și Formare
Iași
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”

www.arh.tuiasi.ro

Facultatea de Arhitectură este primul pas în proiectul viitorului tău.
Arhitectura este mai mult decât o carieră, este opțiunea pentru un mod de viață care gravitează în jurul creativității. Acesta este cuvântul de ordine prin care se poate materializa orice vis: o nouă viziune pentru orașul tău, construcții revoluționare sau o locuință intimă pentru familia ta. Arhitectura nu schimbă doar viața ta, ca arhitect, ci are și un impact de durată asupra tuturor celor din jurul tău. Înainte de orice, arhitectul rezolvă probleme și oferă un răspuns prin capacitatea sa de a îmbina artași tehnica, știința și natura. 

Arhitectura înseamnă comunicare, devenită posibilă prin abilitățile dobândite pe parcursul facultății. Arhitectura este parte din industriile creative care vor schimba viitorul.
Istoria artei și arhitecturii, design-ul contemporan, cele mai noi tehnologii de construcție, proiectarea în era digitală, psihologia și sociologia, toate sunt domenii cu care vei fi familiarizat și pe care le vei integra în proiectele tale. Libertatea creativă și expresia propriei personalități, capacitatea de a argumenta și susține propriile opinii sunt oportunitățile de care te vei bucura. Pentru un arhitect orice călătorie este prilej de documentare, de a intra în contact cu cele mai noi experimente, căci aceasta este o profesie în perpetuă schimbare și evoluție.

Programul de studii Arhitectura, desfășurat pe durata a 6 ani, studii universitare de licență si master în sistem integrat urmărește, prin structura și metodologia sa, formarea deplină profesională a viitorului arhitect si formarea competențelor în domeniile arhitectură, urbanism, restaurări, arhitectură de interior și design, peisagistică, fiind orientat preponderent spre arhitectura clădirilor.
Cursul Postuniversitar de Formare și Dezvoltare Profesională Continuă în specializarea *Urbanism și Administrarea Teritoriului* este structurat având la bază o întrebare fundamentală: 
Care sunt strategiile în administrarea orașului viitorului?

Explozia demografică, evoluția profilului economic, schimbările climatice și gentrificarea sunt problemele orașului contemporan, cărora doar specialiștii, personalul din administrațiile locale și urbaniștii liber profesioniști, le pot oferi un răspuns coerent. În acest context, regenerarea și dezvoltarea urbană sustenabilă, strategiile pentru mobilitatea urbană, urbanismul tactic și participativ sunt soluțiile viitorului.
Acest program se desfășoară pe parcursul a două semestre și este destinat actualilor și viitorilor practicieni în domeniu urbanismului, fiind complementar studiilor universitare de licență și master integrat, cu specializarea Arhitectură.
Facultatea de Arhitectură "G.M.Cantacuzino"
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”
  • Iași

Alte evenimente