Mobile menu
Profile

Facultatea de Mecanică

Poziții disponibile: O poziție
2056
0
FULL-TIME
Educație, Training și Formare
Iași
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”

www.mec.tuiasi.ro 

A. Programul de studii universitare de MASTER reprezintă al II-lea ciclu de studii universitare. Facultatea de  Mecanică oferă programe de pregătire cu durata de 4 semestre (120 credite), la forma de învăţământ de zi, în vederea extinderii şi perfecţionării pregătirii atestate prin diploma de studii universitare. Studiile academice universitare de Master se finalizează cu susţinerea unei disertaţii. Absolvenţii primesc diplomă de studii academice universitare de Master în următoarele domenii:

Domeniul:  Ingineria autovehiculelor / Programele: 

  • Concepția și managementulproiectării automobilului
  • Siguranța și performanțele circulației rutiere
  • Sistemica transporturilor autopropulsate       

Domeniul:  Inginerie Mecanică / Programele: 

  • Diagnoze și expertize tehnice în industria mecanică
  • Mașini termice,frigotehnice și climatizare
  • Sisteme de transport pe calea ferată
  • Tehnici nepoluante în industria agroalimentară

Domeniul:  Mecatronică și robotică / Programele: 

  • Mecatronică avansată
  • Sisteme robotizate

Informații privind  programele de master regăsiți AICI!

B. Programul de studii universitare de DOCTORAT reprezintă al III-lea ciclu de studii universitare.

Realizează-ți visul, schimbă-ți viitorul, contribuie şi tu la dezvoltarea cercetării ştiințifice prin obținerea titlului de doctor în ştiințe inginereşti!

Perioada petrecută în cadrul doctoratului va fi întotdeauna una provocatoare, utilizând cunoştințe din trecut, pe care le aplici în prezent, pentru a făuri tehnologia viitorului. Această perioadă va fi parte a unei călătorii uimitoare, pe care o poți finaliza cu succes, atât în beneficiul tău, cât şi al societății.

Orice problemă ar putea să nu aibă o soluție acum, dar nu uitați că fiecare soluție a fost odată o problemă. Va asteptăm, dragi viitori doctoranzi, să găsim soluții împreună!

Facultatea de Mecanică reprezintă permanent o opțiune atractivă pentru studiile tale doctorale.

Tradiții, priorități și perspective de cercetare:
  • Continuarea temelor de cercetare tradiționale şi abordarea altora noi. Corelarea temelor de cercetare cu cerințele mediului industrial, realizarea de teze de doctorat în colaborare cu universități de prestigiu din străinătate (prin co-tutelă, deplasări în cadrul programului erasmus etc.), participarea la proiecte de cercetare naționale şi internaționale;
  • Continuarea cercetărilor în domeniul sistemelor neconvenționale de propulsie, între care propulsia hibridă reprezintă actualmente alternativa cea mai răspândită. Abordarea cu precădere a studiilor și cercetărilor referitoare la sistemele de propulsie hibride, caracterizate prin configurații compuse în principiu din motor cu ardere internă, transmisie adaptivă, generator electric și motor electric, care asigură funcționarea avantajoasă, la un regim economic, a motorului termic. Cercetări privind dezvoltarea elementelor de siguranța circulației rutiere, inclusiv aspectele legate de trafic, precum și impactul automobilului asupra pietonilor.
  • Producerea, prelucrarea termică şi studiul prorietăților unor noi materiale speciale: materiale biocompatibile cu aplicații în medicină, în special biomateriale metalice biodegradabile pe bază de Mg; materiale speciale de stocare a hidrogenului la presiuni foarte mari, cu aplicații în construcția de autovehicule etc. Depuneri termice în jet de plasmă şi depuneri la rece, la presiuni foarte mari, pentru îmbunătățirea proprietăților superficiale (duritate, rezistența la uzură, rezistența la coroziune, rezistența mecanică etc.).
  • Dezvoltarea cercetărilor în domeniul roboticii şi mecatronicii.
  • Continuarea cercetărilor în domeniul mecanicii solidului deformabil: mecanica ruperii, oboseala materialelor, solicitări compuse, formularea de noi teorii de stare limită etc.
  • Cercetări in domeniul proceselor de frecare, de uzare si de ungere în sistemele mecanice; găsirea unor solutii inovative de reducere a frecării, a uzării şi utilizare adecvată a ungerii. Cercetări privind mentenanța predictivă şi evaluarea stării de funcționare a sistemelor mecanice prin diagnosticarea vibroacustică.
  • Dezvoltarea cercetărilor în domeniul cogenerării şi trigenerării energiei şi a sistemelor energetice nepoluante.


Informații privind  programele de doctorat regăsiți AICI!

 

Facultatea de Mecanică
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”
  • Iași

Alte evenimente