Clientul nostru este un restaurant cu o exerienţă de peste 20 de
ani pe piaţa din Oradea, care pune accent pe detalii şi calitate în ceea ce
priveşte serviciile oferite şi preparatele specifice bucătăriei mediteraneene
puse la dispoziţia clienţilor.
CERINȚE:
-
Experienţă de minim 2 ani pe un post
similar, în domeniul HORECA;
-
Absolvirea unui curs de specializare în
domeniu constituie avantaj;
-
Abilităţi de organizare şi planificare;
-
Atenţie la detalii;
-
Abilităţi de coordonare a unei echipe;
-
Abilităţi de comunicare şi relaţionare;
-
Flexibilitate;
-
Disponibilitate la program prelungit;
-
Proactivitate;
-
Seriozitate şi implicare;
-
Gândire critică şi analitică;
-
Abilităţi de negociere;
-
Persuasiune.
RESPONSABILITĂȚI:
-
Coordonează activitatea din restaurant
(coordonează personalul, monitorizează rezervările);
-
Verifică stocurile şi participă la
comenzi;
-
Identifică furnizori (preţ-calitate);
-
Verifică documentele non-contabile;
-
Desfăşoară activităţi de marketing şi
promovare a restaurantului.