Workshopuri Cluj Global

Cum poți să începi o carieră în cercetare
 • 07 Mar 2017
 • 12:00 - 15:00
 • Sala Polivalentă

Îți place fizica, iar cercetarea e pasiunea ta? Vino să afli ce oportunități de carieră ai în cercetarea românească. Vor fi prezenți cercetători pasionați de fizică. Ei îți vor spune cum poți să-ți lansezi cariera în cercetare, care sunt oportunitățile și cum poți intra în echipa lor.

Partea 1 - Cariera ta la Insitutul de la Măgurele

În prima parte a seminarului dedicat carierelor în fizică și cercetare, dr. Livius Trache, director stiintific la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele (IFIN-HH), va discuta despre modul în care știința de azi a ajuns să deslușească mecanismele de formare a lumii noastre. Vei afla cum poți să contribui la noile descoperiri și cum poți să începi o carieră în cercetare, la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele.

Partea 2 – Fii parte din cel mai mare proiect de cercetare din România

Proiectul ELI-NP ("Laserul din Magurele") vine cu oportunitati pentru tinerii ingineri și cercetatori.  Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) cunoscut popular drept "Laserul din Măgurele" este cel mai mare proiect de cercetare din România și unul din cele mai mari din lume.

Dr. Ștefan Ataman, cercetător în cadrul ELI-NP, va face o prezentare succintă a stadiului de implementare, a activităților de cercetare dar mai ales a oportunităților care se deschid tinerilor ingineri/cercetători care doresc să se alăture acestui proiect. Dr. Ștefan Ataman și-a obtinut doctoratul în anul 2004 la Universitatea Paris-Sud, Orsay. Domeniile sale de activitate includ optica cuantică, electrodinamica cuantică și fundațiile mecanicii cuantice.

Partea 3 – Descoperă cercetarea clujeană de vârf

În partea a treia a seminarului vei afla povești de succes despre cercetări desfășurate la Institutul de Tehnologii Izotopice și Moleculare de la Cluj (INCDTIM): de la implicarea în experimente care urmăresc detecția Materiei Întunecate, la furnizarea de soluții energetice alternative pentru  populație. Totul va fi încadrat în contextul mai larg al prezentării Institutului clujean, cu accent pe  oferta prezentă și planurile de dezvoltare viitoare.

Prezinta: Dr. Claudiu Filip, director știintific al INCDTIM Cluj, specialist în spetroscopie de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN) în solide.

Impactul Social Media asupra recrutării
 • 07 Mar 2017
 • 17:00 - 19:00
 • Sala Polivalentă

Te-ai întrebat vreodată cum poți folosi social media în experiența ta profesională? Sau cum te pot ajuta rețelele sociale să-ți găsești un job mai bun sau o colaborare? Dar cum îi poți recruta pe cei mai buni candidați cu ajutorul rețelelor sociale?

Vino la seminarul Impactul Social Media asupra recrutării și vei afla cum afectează social media și avântul tehnologiei domeniul resurselor umane.

Poți participa dacă:

 • ești candidat și vrei să știi cum să te folosești de rețelele sociale în cariera ta;
 • ești recrutor și îți dorești să afli cum să utilizezi social media pentru a aduce în echipă cei mai potriviți angajați.

Pe lângă discuții, vei avea ocazia să iei parte la activități practice, să descoperi, să afli tips & trick și să faci schimb de idei pe această temă.

Traineri: Andra Armean Dinescu şi Roxana Viviana Obădău.

Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate. Rezervă-ți locul.

Atelierul Digital Google – Studiu de Caz: Orientare în carieră
 • 08 Mar 2017
 • 12:00 - 15:00
 • Sala Polivalentă

Google România și Fundația LEADERS revin cu Atelierul Digital la Târgul de Cariere Cluj.

Inițiativa celor de la Google România își reia campania în 2017 cu două formate noi de curs la care pot participa atât tinerii care au trecut anul trecut prin experiența Atelierului Digital, cât și cei neinițiați care își doresc să afle mai multe despre mediul online.

Pe data de 8 martie specialiștii Google vin la Târgul de Cariere Cluj să susțină un curs bazat pe un studiu de caz real prin care participanții cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani pot afla mai multe despre cele mai populare trenduri online, oportunitățile din mediul digital și strategiile de marketing digital aplicate de companii, dar și noțiuni aprofundate despre:

 • prezența online;
 • SEO & SEM;
 • social media;
 • email marketing;

Cursul de miercuri, 8.03.2017, va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj în intervalul orar 12:00 – 15:00 și va fi bazat pe un studiu de caz real.

O singură participare la unul din cele trei tipuri de Atelier Digital – curs introductiv, studiu de caz și tehnic -  este suficientă pentru a vă începe drumul către certificarea Google. Pentru o viziune unitară și cunoștințe avansate despre mediul online, recomandăm participarea la toate cele trei tipuri de sesiuni offline ale Atelierului Digital, organizate pe parcursul întregului an.

La eveniment va fi prezentă Mădălina Stănescu, Digital Marketing Consultant la Google România. Programul este organizat de Fundaţia Leaders, cu susţinerea Google Romania și în colaborare Târgul de Cariere.

Înscrierile se fac pe http://atelieruldigital.com/