Agentia pentru Dezvoltare Regională Centru

  • Industrie: Educație, Training și Formare
  • Oraș: Alba Iulia, Alba
  • Adresa: Decebal, 12
  • Telefon: 0258 818 616

Te așteptăm la standul ADR Centru și Europe Direct Regiunea Centru. Vei afla totul despre pașii pe care trebuie să îi faci dacă vrei să îți înființezi o firmă și despre programele de finanțare nerambursabilă ce te pot ajuta să îți transformi ideile în fapte. Joburi, internshipuri, stagii, consiliere în carieră, un nou drum pentru viitorul tău, programe de voluntariat, dar și alte activități vor avea loc în cadrul Târgului de Cariere. La noi, toți cei interesati din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita Mureș și Sibiu, primesc informatii despre oportunități europene sau alte fonduri nerambursabile derulate prin alte instituții. 

Ai trecut pe la standurile ce îți oferă un job și crezi că nu răspund la ceea ce îți dorești? Atunci ia-ți viitorul în mâini și transformă-ți ideile în afaceri. Cine și pentru ce oferă finanțare nerambursabilă, ce programe europene te așteaptă, unde poți să obții mai multe informații pentru un job într-un alt stat membru al Uniunii Europene, ce programe europene te sprijină, ce programe de voluntariat, ce documente sunt necesare pentru a deschide un start-up, adică o firmă nouă, cât costă înființarea și chiar desființarea ei și cu cine poți vorbi, sunt întrebările la care răspund informațiile primite la standul ADR Centru și Europe Direct Regiunea Centru. Cetățenii din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureş și Sibiu prin intermediul ADR Centru si al Centrului Europe Direct, sunt informaţi asupra oportunităților de finanțare, a drepturilor pe care le au dacă vor să muncească, să călătorească sau să studieze în alte state membre și asupra activităților instituțiilor Uniunii Europene.

Activitatea principală a ADR Centru vizează informarea și susținerea în mod preponderent a autorităților publice locale, a ONG-urilor, mediului universitar și cel de afaceri. Prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, activitățile se concentrează pe populația din Regiunea Centru, fie ei tineri elevi, studenți, angajați, șomeri. Prin activitățile Europe Direct completăm activitățile ADR Centru ce au vizat, începând cu anul 1998, gestionarea fondurilor europene, reducerea disparităților si a dezechilibrelor dintre zonele regiunii, în folosul locuitorilor, promovarea regiunii și susținerea cetățenilor din Regiunea Centru. Centrul Europe Direct Regiunea Centru este un proiect implementat din anul 2013 de către ADR centru și face parte dintr-o rețea susținută de către Comisia Europeană pentru informarea cetăţenilor şi comunicarea cu aceştia la nivel regional. prin acest proiect rolul nostru este de a traduce limbajul european într-un limbaj accesibil pentru cetățenii din regiune, adică din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Covasna, Mureș și Sibiu.  

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru are rolul de a contribui la dezvoltarea durabila si echitabila a Regiunii Centru prin inlaturarea disparitatilor si dezechilibrelor dintre zonele regiunii, in folosul locuitorilor ei. Menirea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru este de a pune in practica planurile si strategiile concepute in parteneriat, de a contribui si utiliza eficient resursele financiare si umane in asistarea comunitatilor din Regiunea Centru, precum si de a atrage noi resurse. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru exista pentru a contribui la dezvoltarea durabila si echitabila a Regiunii prin inlaturarea disparitatilor si dezechilibrelor dintre zonele regiunii, in folosul locuitorilor ei.

Principalele activitati ale ADR Centru sunt axate pe atributele care-i sunt conferite prin legislatie: 
1. Elaborarea si reactualizarea Planului de Dezvoltare Regionala (PDR) precum si a planurilor si programelor operationale si sectoriale de la nivelul regiunii; 
2. Gestionarea, ca si autoritate de implementare, a Fondurilor alocate Regiunii din Fondurile Uniunii Europene, din bugetul national sau din alte surse de finantare; 
3. Monitorizarea proiectelor implementate; 
4. Promovarea regiunii si a activitatilor care decurg din politicile de dezvoltare regionala; 
5. Dezvoltarea de parteneriate nationale, inter-regionale si internationale.